Miten GROWLIGHTENGINE® hyödyntää teknologiaa?

Perinteisesti ledikasvuvalot voidaan jakaa kahteen ryhmään: 

  • Ne, jotka yrittävät olla yksinkertaisia eivätkä hyödynnä teknologiaa
  • Ne, jotka yrittävät hyödyntää teknologiaa, mutta ovat liian monimutkaisia

Molemmissa on omat ongelmansa. Ensin mainitut eivät tarjoa riittävästi etua verrattuna perinteisiin valaisimiin. Toiseksi mainitut vaativat sinua puolestaan käyttämään merkittävästi aikaa valaisimen käytön opetteluun.

Meidän suhteemme teknologiaan on erilainen. Uskomme, että uusinta teknologiaa tulisi käyttää, mutta sen tulisi myös olla yksinkertaista. Ei ole hyötyä käyttää mitään teknologiaa, jos sen käytön opettelu vaatii valtavia ponnisteluita. Sinun pitäisi kuitenkin saada käyttää ammattitaitoasi kasvien kasvattamiseen, ei valaistuksen säätöön.

Tässä blogitekstissä käyn läpi teknologian, jota GROWLIGHTENGINE® käyttää. Kerron miten sinä hyödyt siitä ja mitä valintoja olemme teknologian suhteen tehneet. 

Tehokas ledi, joka on optimoitu kasveille

Aloitetaan ledikasvuvalon kriittisimmästä osasta, ledistä.

GROWLIGHTENGINE® käyttää japanilaista COB-lediä. Ledin valmistaja oli ensimmäinen, joka julkaisi kaupallisen COB-ledin. Heillä on pitkä kokemus pitkäikäisten ja korkealaatuisten COB-ledien valmistamisesta. 

Mikä on COB ja miksi valitsimme sen?

COB tulee sanoista ”Chip-On-Board”. Lyhyesti sanottuna, COB-ledin sisällä on useampia ledidiodeja, jotka on pakattu yhteen pakettiin.  

COB-ledin hyödyt SMD-ledeistä tehtyyn ledimoduuliin verrattuna:

  • valo tulee pienemmältä alueelta, joten sitä on helpompi ohjata optiikalla
  • pienempi koko mahdollistaa pienemmän valaisimen valmistamisen
  • kestää paremmin lämpöä, sekä viilenee laajemmalta alueelta
  • parempi hyötysuhde
  • yleisesti ottaen parempi elinikä kuin SMD-ledillä

Korkealaatuisen COB-ledin ansiosta, voimme antaa
GROWLIGHTENGINE® -kasvihuonevalaisimelle viiden vuoden takuun ja jopa 10 vuotta huoltovapaata kasvihuonevalaisua.

Tasainen valo laajakeilaisella linssillä

Korkeatehoinen ledi, jota GROWLIGHTENGINE® käyttää, tuottaa paljon valoa. Käyttämällä 120° laajakeilaista linssiä, voidaan valaista 10 kertaa suurempi alue kuin perinteisellä kapealla linssillä. Perinteinen, matalatehoinen ledi käyttää tavallisesti  60° kapeakeilaista linssiä.

Benefit of the wide beam lens on led grow light

Ledin muut ominaisuudet

Ledin spektri on suunniteltu toimimaan kasvin koko eliniän ajan. Sinun ei tarvitse käyttää kytkimiä, säätimiä tai muita vempaimia optimoidaksesi spektriä. Pidät vain valaisimen päällä, ja GROWLIGHTENGINE® hoitaa kaiken.

Lediä ajetaan 2700mA  virralla ja sen teho on noin 300W. Tästä johtuen se tarvitsee tehokasta jäähdytystä. Siitä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen.

Tehokkaasti jäähdyttävä jäähdytyselementti

GROWLIGHTENGINE® käyttää jäähdytykseen passiivista lämpöputkiteknologiaa. Tätä samaa teknologiaa käytetään muun muassa kannettavissa tietokoneissa, kännyköissä, sähköautoissa ja satelliiteissa. Siksi kovaäänisiä tuulettimia ei enää tarvita jäähdytykseen. 

Käytämme lämpöä johtavaa pastaa ledin ja jäähdytyselementin välissä. Näin lämpö siirtyy tehokkaasti pois lediltä ja jäähdytyselementti hoitaa lopun.

Miten jäähdytyselementin lämpöputkiteknologia toimii?

Lämpöputken sisällä on vettä. Ledi lämmittää veden ja se höyrystyy. Putken ympärillä oleva alumiini jäähdyttää höyryn, joka tiivistyy takaisin vedeksi, jonka jälkeen kierto alkaa taas alusta. 

Korkealaatuisen jäähdytyselementin ansiosta voimme käyttää ledissä paljon enemmän tehoa ilman, että ledi on vaarassa ylikuumentua. Jäähdytyselementin pintalämpötila on vain 70-80 astetta. 

Myös jäähdytyselementti on japanilaista alkuperää ja käyttää happivapaata kuparia. Tällöin jäähdytyselementin lämmönjohtokyky pysyy parempana pidempään. 

Tehokas virtalähde

GROWLIGHTENGINE® käyttää korkealaatuista virtalähdettä. 

Flicker-free

GROWLIGHTENGINE® -kasvihuonevalaisimen virtalähde on flicker-free. Tämä tarkoittaa sitä, että voit työskennellä valon alla ilman päänsärkyä ja muita oireita, joita välkyntä voi aiheuttaa. Lisäksi tuoreet tutkimukset osoittavat, että kasvit reagoivat valon välkkeeseen vielä herkemmin kuin ihmiset. Välkyntä voi aiheuttaa kasville stressiä. 

Emme vielä edes tiedä kaikkea, mitä flicker aiheuttaa, mutta sinun ei tarvitse siitä huolehtia. GROWLIGHTENGINE® on käytännössä flicker-free.

Himmennettävä

GROWLIGHTENGINE® on myös himmennettävä. Jos haluat himmentää sitä, niin se on mahdollista. Virtalähteessä on 1-10V himmennystoiminto. Voit tilata meiltä erikseen himmennysjohdon, jonka kiinnittämällä sinulla on himmennettävä valaisin. 

Helppokäyttöinen ripustussysteemi

GROWLIGHTENGINE® kiinnitetään mukana tulevalla vaijeriripustuksella. Vaijerit ovat ruostumatonta terästä ja mukana on koukut, joilla ne kiinnitetään valaisimeen.  

Ripustussysteemin käyttäminen on niin helppoa, että ohjeeksi riittää yksi kuva.

How to hang growlightengine
Kuva: Näin GROWLIGHTENGINE® asennetaan

Helposti kytkettävät osat

Kaikki osat on helppo ja nopea kiinnittää. Käytämme johdoissamme tiiviitä liittimiä, joiden kytkeminen on nopeaa. Liität osat vain yhteen liittimillä ja ripustat paikalleen. Asennus kestää alle minuutin. Voit lukea lisää asennuksesta aikaisemmasta blogikirjoituskestamme täältä

Mikäli haluat kuulla meistä lisää, liity postituslistallemme.